Truuk nao ut zuuje

Omdat ik in oktober een lange wandeling wil maken en ik momenteel daar nog niet heel getraind in ben (understatement van het jaar)… wil ik dit jaar het Pieterpad lopen.

Het Pieterpad is één van de 20 lange afstandswandelpaden die we hebben in Nederland. De route loopt van Pieterburen naar de Pietersberg in Maastricht, en is bijna 500 km lang. In Maastricht sluit het pad aan op de GR5 die naar Nice loopt, Maar vooralsnog ben ik vooral blij als ik over een paar maanden ‘truuk in ut zuuje’ ben en richting Maastricht hobbel.

Het Pieterpad bestaat sinds 1983, en is ‘ontworpen’ door twee vriendinnen. De 500 kilometer zijn officieel opgedeeld in 26 etappes, maar omdat de meeste etappes tussen de 15 en de 25 km zijn (en ik misschien net de 15 km haal op een goeie dag) ga ik er meer dagen over doen… Ik neem je mee in mijn avonturen

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s