Etappe 1: Pieterburen – Winsum

7 april 2018- 13,5 km

Op het allerlaatste moment bedacht dat ik toch maar zou starten dit weekend. De weersverwachting was prachtig wandelweer. En met uitstellen kom ik er niet.

Echter…. heel Nederland had net als ik bedacht dat dit een prima weekend was om in Groningen te gaan wandelen. Dit zorgt ervoor dat mijn oorspronkelijke plan (je zet je auto bij het eindpunt, gaat met het openbaar vervoer naar de start en wandelt in twee dagen naar je auto) direct in duigen viel…. In heel Winsum (het dorp waar ik van plan was de eerste dag te eindigen) geen enkele slaapplaats meer te vinden…. Dus dan maar een aanpassing; Met de auto naar Winsum. Daar de bus naar Pieterburen en die dag teruglopen naar Winsum. Vervolgens met de auto naar een slaapplek in de buurt en morgen weer een vergelijkbare actie… Omslachtig, maar anders ging het niet werken.

41380778411_f463fc99b6_o
Kerkhof Pieterburen

Pieterburen is het startpunt van de route, maar eigenlijk komt het erop neer dat ze je zo snel mogelijk het dorp proberen uit te leiden… Vanaf het startpunt is het nog geen 200 meter richting kerk en kerkhof (zie boven) en dan is het alweer einde dorp.. Ik startte echter laat (half vier) en ik moest die dag nog 12 km doen, dus heel veel tijd om hier rouwig om te zijn is er niet.

De lange afstandswandelpaden worden aangegeven met rood-witte markers.

41380775611_0d9b11eedc_o
LAW/GR Markers op de Route

Naast het onvermijdelijke boekje ben je dus vooral op zoek naar stickers en naar verf. Op bruggen, paaltjes, lantaarns, brievenbussen… maakt niet uit. Van een rood-witte sticker word je blij, want dat betekent dat je op de juiste weg bent.

De route voert van Pieterburen naar Winsum via Eenrum, Mensingeweer en Maarhuizen. Het landschap is vooral heel vlak met het nodige water. Omdat ik laat gestart ben, kom ik nauwelijks wandelaars tegen.

Mijn slaapplek

Eten in Winsum


2 thoughts on “Etappe 1: Pieterburen – Winsum

  1. Wow Sjaak, I am soooo. soooo proud of you. You have come so far these past 2 years.
    The walk looks amazing. Enjoy every step of it!..
    Not sure if this song is on your playlist, but it does come to mind.. 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s