Etappe 5: Zuidlaren – Rolde

28 april 2018, 18 km

Op om 7:00, want vandaag een bijzondere dag. Voor het eerst staat er een tocht van 18 km gepland.. en niet alleen 18 km… de laatste zes hiervan ook nog door een soort van superzandbak… ik ben best zenuwachtig.

img_4049
the bridge over the river Aa

De tocht is prachtig. Het eerste stukje is van Zuidlaren naar Schipborg. Daar staat een terras mij op te wachten en neem ik een bakje koffie.  Bizar genoeg loop ik daar opnieuw het koppel tegen het lijf dat ik de avond ervoor in het restaurant heb leren kennen. Zij verkennen de omgeving per fiets.

Vervolgens loop ik via een prachtige route door langs het rivierdal van de Aa, via vlonderpaden richting de Gasterense Duinen. Hier kom ik mijn eerste Live-hunebed ooit tegen..

img_4065In Gasteren heb ik gepland om te eten, maar dat mislukt. Vanwege bedrijfsovername is het enige restaurant Dat verder op de route ligt dicht.. ik kom meerdere beteuterde Pieterpadlopers tegen. Gelukkig heb ik een zakje nootjes bij me, maar ik neem me direct voor om iets substantielers aan mijn bagage toe te voegen voor de volgende keer.

En dan is het zover..Ik mag de zandbak in.. het Balloerveld. Dit is een uitgestrekt heideveld met dikke zandpaden. De tocht is zwaar, maar het uitzicht prachtig. Helaas haalt ook de bui me in, dus mag ik in mijn lieveheersbeestje-outfit verder.. (dont ask!).

img_4075

Daarna is het gelukkig nog maar 2 km naar de auto. Totaal kapot, maar zeer tevreden terug naar Bussum. Inventarisatie aldaar.. beetje stijf en een blaar. Dat kon zeker erger.

One thought on “Etappe 5: Zuidlaren – Rolde

 1. ABSOLUTELY BRILLIANT!!… well done Jack!!… AMAZING!!
  Beautiful photos!.. Love the Dutch “Stonehenge”..
  Keep it up Jack EVERYONE is proud of you….
  .
  SSSHHHHH…. you hear that Jack?….. that is the mountains calling out to you…. 😉

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s