Etappe 6: Rolde – Schoonloo

 

5-5-2018, 18 km

img_4159

‘s Ochtends zit ik al rond 7 uur in de auto richting Drenthe. Het belooft een prachtig weekend te worden. De zon schijnt, en ik heb wat stappen te zetten. Ik stal mijn auto in Schoonloo bij het eindpunt en heb onderweg de taxi al geregeld die mij in Rolde weer afzet. De taxichauffeur waarschuwt me dat ik vandaag op een aantal plekken goed moet uitkijken omdat er nogal eens mensen verkeerd lopen.. Goed.. een gewaarschuwd mens telt voor twee..

Dus loop ik vanuit de dropplek bij de kerk in Rolde prompt de verkeerde kant op…Gelukkig zijn er overal langs het pad behulpzame locals die aan de hand van het zien van het boekje gevraagd en ongevraagd advies geven.. dus ik sta al weer snel met mijn neus de goeie kant op.

De route voert langs en door bospercelen en akkers. Het hoogtepunt van de dag is als er voor mijn neus twee herten het pad oversteken. Je voelt je direct midden in de natuur.  Vrij direct hierna een kort hindernissen parcours. .. Klimmen!!

img_4169

Of… in mijn geval waar het eerste opstapje te hoog is.. ga zitten op de bovenste tree.. hijs je benen op de eerste tree, en sta op en klauter verder…. ik was blij dat er geen publiek was…

De route is vandaag weer 18 km, maar ik had vorige week bedacht dat ik dat kon, dus dat ging nu weer lukken. Hij is echter een stuk minder afwisselend. lange rechte stukken en heel veel bospercelen. Het weer maakt echter heel veel goed. Af en toe ben ik wel  blij andere lopers te zien.. dat betekent dat ik in ieder geval nog op de juiste plek ben, want de markering is inderdaad ‘few and far between’.

Ik wist dat ik gedurende de hele dag geen ‘bewoonde wereld ging tegenkomen dus in mijn rugzakje zat wat meer substantieel spul om de maag te vullen.  Over het drinken had ik minder nagedacht.. De afgelopen weken heb ik mijn waterfles nauwelijks aangeraakt. Maar een iets heter weer en geen terassen zorgt aan het einde voor dorst.. Dus ik ben blij als ik eindelijk Schoonloo bereik.

Avondeten

Mijn slaapplek


One thought on “Etappe 6: Rolde – Schoonloo

  1. ABSOLUTELY BRILLIANT Jack, I’m so proud of you.. Makes me smile thinking of what you said to me a year and a half ago about walking.. Now look at you, walking 18 km with a pack!.. that is amazing!..
    Hope you are having the time of your life on the trails, and you feel you are on top of the world!..

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s