Etappe 7 Schoonloo – Schoonoord

6-5-2018, 17,7 km

img_4240

De etappe van vandaag loopt officieel van Schoonloo naar Sleen, en is 24 kilometer. Dat is voor mij nog een stap te ver. Omdat ik na die 18 km van gisteren geen idee heb hoe mijn voeten het houden heb ik al besloten om mijn auto in Schoonloo te laten staan en maar te gaan wandelen. Daar waar de pijp uitgaat neem ik wel weer een taxi terug.

De eigenaresse van de bed en breakfast kent haar Pieterpadlopers, en heeft supervriendelijk aangeboden dat ik een lunchpakketje mag maken en meenemen. Ze weet dat er onderweg niets te krijgen is. Immers “Als je aan Drenthe denkt, denk je aan bos, dus vandaag loop je alleen maar door de bossen.” Opnieuw verbaas ik me erover hoe weinig ik eigenlijk van Nederland weet.

Maar dan mag ik dan toch weer op pad. Het wordt opnieuw prachtig weer, dus ik heb er zin in. Stiekum ben ik ook blij met die bossen.. dat betekent in ieder geval aangename looptemperatuur. De route is inderdaad bosrijk. Ik moet lachen om de vele “kerstboombosjes” die in de bossen zijn aangeplant. Ik vraag me af, of er ooit iemand is die het jaar erna zijn boom komt uitgraven met de kerst. Rond het middaguur vind ik een prachtige plek. Achter mij een groot ven, en voor mij uitzicht op een overgroeid deel van het pad. Totaal rustgevend. Tijd voor mijn lunchpakket.

img_4216

Ik merk bij het verzorgen van mijn voeten (Ja, ik ben nog niet volledig blaarvrij) dat blijkbaar niemand ooit de Drentse muggen de memo heeft gestuurd dat diabeten niet lekker zijn. Op korte tijd word ik zeker 6 keer gestoken… Dat is me toch de laatste vijf jaar niet meer overkomen…

Maar dan is het tijd om de rest van de route te starten. S middags ontmoet ik diverse medelopers. Het oudere koppel dat met auto en fietsen door het land trekt… Eerst met de auto naar het eindpunt..dan fietsen naar het beginpunt…lopen naar het eindpunt, en vervolgens weer rijden naar het beginpunt om de fietsen op te halen…. WOW! En de dame die ook in haar uppie het pad loopt, en die me op de laatste paar kilometer vergezelt.

Omdat het eigenlijk prima gaat loop ik meer van de route dan verwacht. Alles bij elkaar nog zeker zon 16,5 km, voordat ik afbreek naar Schoonoord. Daar wacht me nog een onaangename verassing. In kleine gehuchten is een taxi een uitdaging… Van de drie organisaties die er rijden is er één vrij, en de andere twee hebben geen plek… Oops! Gelukkig blijkt er dan ineens in de moderne tijd een ouderwetse bus de uitkomst… Die dropt me zelfs vlak naast mijn auto! Ik kijk op de teller en zie dat ik ook vandaag 17,5 km gelopen heb. Zeer tevreden terug naar Bussum.

 


4 thoughts on “Etappe 7 Schoonloo – Schoonoord

  1. Good gedaon..moot gaon oefenen es ich eine kjer mit wil loupe. Angers luep ste mich het lich oet de augen. Pfffff

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s