Etappe 10: Coevorden -Hardenberg

20-5-2018, 20 km

img_4422

Op een mooie pinksterdag… ergens in de zon…

Na mijn ontbijt in Coevorden startte het schaakspel van de auto en de startplek weer. Auto naar Hardenberg brengen, en vervolgens met de trein van Hardenberg terug naar Coevorden… Als je het Pieterpad maar loopt zoals het bedoeld is, dan heb  je prima kansen voor het openbaar vervoer.

De zon scheen ‘s ochtends vroeg al, dus direct goeie zin.. En direct nadat we de kern van Coevorden uitliepen was het ook meteen al prachtig. Een paar heuvelruggen, uitzicht op vennen, grote delen onverhard. Prachtig weer, wat kan je je nog meer wensen van een wandeling.

Ik wist dat het mijn eerste 20 km zou worden (19 km route, en 1 km terug naar de auto), maar de hele route blijft afwisselend. Velden, water, heuvels, paden…Slechts op één punt was ik de markers volledig kwijt. Gelukkig was dat op het begin van de dag op zo’n tijdstip dat je nog iedere 10 minuten wordt ingehaald door iedereen die sneller loopt, dus dat ging zeker goed. En als je dan de marker wel spot, voel je je wat oenig.

Vandaag zou er voldoende mogelijkheden tot eten naast de route moeten zijn. Nooit helemaal zeker omdat het Pinksteren was, maar gelukkig was de lokale bierbrouwerij open voor een hapje en een drankje. Lekker ontspannen aan het water. Je zou bijna vergeten dat je nog een halve wandeling moet.

Het bord bij de sluis attendeert me dat ik in Overijssel ben aangeland.. Ongelooflijk. Ik heb gewoon al twee provincies doorgewandeld… Wie had dat ooit gedacht..

Ook het middagdeel loopt soepel weg. Vlak voor Hardenberg blijkt er echter sprake van een omleiding. Direct blinde paniek… Niet dat het dan slecht wordt aangegeven, maar ik ben mentaal nog steeds niet voorbereid op verassingen aan het einde van de route die de route langer maken…. Gelukkig bleek dat niet echt het geval. In plaats van door de natuur lopen we nu door een buitenwijk Hardenberg binnen. Nu nog even de route richting station, een hapje eten en op weg naar de slaapplek. Woohoo! Mijn eerste 20 is een feit.

2 thoughts on “Etappe 10: Coevorden -Hardenberg

 1. CONGRATULATIONS on your first 20 Jack, that is a massive achievement!.. well done!..
  Yet again it looks like you had great weather, the photo’s look amazing!
  And so far you have now topped the 150 km mark!!.. that is just AMAZING!!.. If anyone had said to you a year ago.. Hey Jack, this time next year you will be walking give or take 500 km, you would have laughed at them. Yet you are already almost a 3rd down..
  As Red said to Andy… Get Busy Living or Get Busy Dying… I for one am sooooo happy you chose the first option..
  I’m sure you are thinking soooo many things on the trail, but let me add this song, a song that I love, ‘cos to me it very much holds true… 😉
  .

  Liked by 1 person

 2. Great song, very haunting movie, brilliant singer… One of the gravel eaters 🙂
  And yes… a million things go through your mind while walking, but the best moments are when even the brain finally goes quiet.. a little bit of heaven.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s