Etappe 11: Hardenberg – Stegeren

21-5-2018, 14,5 km

img_4488

En dan de tweede pinksterdag.. Een derde dag voor een wandeling.

Mijn lichaam lijkt ‘s nachts goed te herstellen. ‘s avonds zijn de voeten echt beurs, maar ‘s ochtends staan ze weer klaar voor een nieuwe route. Ik heb gepland om vandaag rustig aan te doen. Ik parkeer mijn auto in Stegeren (ca 12 km), neem de taxi terug naar Hardenberg (vandaag maar vooraf geregeld), en loop op mijn gemak terug naar de auto.

De route loopt bijna geheel over verharde wegen vandaag, maar vooral het stukje Hardenberg uit is een gebied met prachtige uitzichten. Er is duidelijk te zien dat er aan de stad gesleuteld wordt, en het Pieterpad is nog niet helemaal bijgewerkt. Zo kan je al veel eerder een nieuw pad op, maar het boekje leidt nog langs de normale weg.

De dag is prachtig. Opnieuw heet en volop zon, maar gelukkig net als gisteren een heerlijke bries. Prima wandelweer. Veel van de route leidt over fietspaden. Dat was in dit geval een beetje een nadeel omdat er die dag (toevallig?) ook gigantisch veel fietstochten waren. Op nauwe fietspaden dus een beetje uitkijken… op de schaarse bankjes langs de route een drukte van de jewelste. Op een van de bankjes word ik overigens ook vriendelijk weggejaagd door een zwerm wespen, die duidelijk vinden dat ik iets te dicht in de buurt van het nest ben neergestreken.. Best bijzonder zo’n grommend zwerm..

img_4511

Halverwege de route stuit ik op een koffieplek die ik niet verwacht had. Een heerlijke tuin waar je even kon bijkomen. En waar de telefoon weer even kon worden bijgeladen. Zoveel foto’s trekt de batterij wel leeg.

En daarna het laatste stukje naar door de bossen naar Stegeren. Daar blijk ik op de dijk aan de verkeerde kant mijn auto te hebben geparkeerd, waardoor de route dan toch stiekum 2,5 km langer wordt… Ach ja… ik ben vroeg en heb alle tijd. Maar ik neem me voor om toch wat meer tijd te spenderen aan het beter leren lezen van kaarten.

Dat was het dan voorlopig..De komende vier weken mag ik even afkicken van het Pieterpad. Na pinkpop de volgende etappe!

One thought on “Etappe 11: Hardenberg – Stegeren

  1. Well done yet again Jack..
    It looks amazing, the weather yet again perfect for walking..
    It’s good to see the KM go up that you’ve walked, and go down what you still need to walk.. soon you will be at the halfway mark..
    Remember Jack, it’s only on the lonely road, that one finds them-self.. 😉

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s