Reality check in Frankrijk

26 mei – 4 juni 2018

Dan denk je dat je best goed geoefend hebt.. je hebt er al heel wat Pieterpad kilometers opzitten.. zelfs de illustere 20km is binnen handbereik… dus vol goede moed richting Les Eyzies-de-Tayac…

De weersvoorspelling belooft een week lang regen, het luchtvaartpersoneel staakt, maar het welkom is warm. Eerst onder toeziend oog van de expert op zoek naar wandelspullen… Ook daarin ben ik een echte newby.. schoenen en sokken waren inmiddels wel gelukt, net als shirts die het zweet opvangen in plaats van geleiden..broeken blijven een probleem. Zodra je niet in maatje 42 of minder past wordt de spoeling zeer dun!

Maar de rest… nog weinig clue wat ik op een meerdaagse hike nodig heb, en waar ik op moet letten.. het toverwoord is lichtgewicht en klein.. het moet op die rug passen! In een wandelwinkel verdwaal ik in de opties, dus enige sturing is zeer gewenst.

Dan breekt het moment aan van de eerste wandeling.. gelukkig wederom zonnig! het is een kleine loupe (3,5km) met een aantal steile stukjes…(zowel omhoog als naar beneden).. jeez wat is dat anders dan het Pieterpad… het enige dat bekend voelt is dat er overal roodwitte markers staan (het gebied is onderdeel van diverse GRs) nog voordat ik 100 meter omhoog ben ben ik volledig buiten adem..nog wat oefening te gaan dus!

Het gebied rondom Les Eyzies (in de Dordogne) staat bekend om zijn historische vondsten (de eerste vijf cro-magnon skeletten werden hier gevonden) en zijn grotten. Ik doe deze week wandelingen in de omgeving van Les Eyzies (seven brothers), Saint-Geniรจs, st Leon-sur-Vรฉzรจre, le Bugue en Sarlat. De wandelingen varieren van een paar km tot 17 km.. ik leer dat je niet alleen blaren op je voeten kunt krijgen (gelukkig nul last van gehad) maar ook op je handen als je met stokken wandelt..๐Ÿ˜ณ

4356974F-2B5D-4D8D-A174-AB3117CFF834

Alle dorpjes ademen dezelfde sfeer.. huizen in gele stenen, kleine middeleeuwse straatjes met klinkers en doorkijkjes. De afgelopen weken heeft het in het gebied veel geregend. Dat zorgt ervoor dat het gebied supergroen is, en alles volop in bloei staat. Het is geen bekende wijnstreek, maar overal staan de wijnranken met nu nog minidruiven. Wel bekend is de streek om zijn walnoten. Ook die zijn nog lang niet rijp, maar jonge walnoten ruiken fantastisch (en zijn blijkbaar erg geliefd in een likeur). Op een van de wandelpaden in het bos steekt voor mijn neus een groot hert over…zeer bijzonder. Ik verblijf in een prachtige 12e eeuwse B&B. Mijn uitzicht is spectaculair.

In de week dat ik er ben is het boven verwachting warm en zonnig. Ondanks de weersverwachting loop ik slechts een keer in de regen. De rest van de dagen kleur ik gigantisch bij. En dan komt dat moment weer dat je in het vliegtuig terug zit en het blog bijwerkt…reality check gedaan.. wijzer maar niet minder determined.. bring it on!

 

2 thoughts on “Reality check in Frankrijk

  1. ๐š‚๐š˜๐š–๐šŽ๐š ๐š‘๐šŽ๐š›๐šŽ ๐š‹๐šŽ๐š๐š ๐šŽ๐šŽ๐š— ๐š๐š‘๐šŽ ๐šœ๐š๐šŠ๐š›๐š ๐š˜๐š ๐šŠ ๐š๐š›๐šŠ๐š’๐š• ๐šŠ๐š—๐š ๐š๐š‘๐šŽ ๐šŽ๐š—๐š ๐š˜๐š ๐šŠ ๐š๐š›๐šŠ๐š’๐š• ๐š’๐šœ ๐š๐š‘๐šŽ ๐šŠ๐š—๐šœ๐š ๐šŽ๐š› ๐š๐š˜ ๐š ๐š‘๐šข ๐š ๐šŽ ๐š ๐šŠ๐š•๐š” ๐š๐š‘๐šŽ ๐š๐š›๐šŠ๐š’๐š•.
    ~ ๐“Ÿ๐“ช๐“พ๐“ต, ๐“™๐“พ๐“ท๐“ฎ 4๐“ฝ๐“ฑ 2018 ~

    We laughed, there were times we both could have cried!.. Times of happiness, times of frustration, but more importantly, you NEVER gave up!!… You are AMAZING!!..

    [ I just have to post this song, I’m sure it will make you smile ]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s