Brunssummerheide

10,5 km, 17 juni 2018

Pinkpop weekend!! En een prachtig programma. De weekendkaarten zijn in de pocket, dus op donderdagavond richting Limburg.

De vrijdag staat in het teken van Pearl Jam, de zaterdag is van de Foo Fighters (en van mijn bandje Nothing but Thieves) en op zondag komt Bruno Mars afsluiten. De eerste twee dagen zijn top! Het weer is prima, het eten heerlijk, maar het terrein is afgeladen vol.. altijd iets dat me enigszins onrustig maakt..

En halverwege de tweede dag bedenk ik me.. wat nou als ik die laatste dag niet ga… voor het programma hoeft het niet.. mijn ‘must sees’ zijn geweest.. het weer slaat om, het wordt kouder en winderig.. En wat nou als ik die tijd nou eens gewoon gebruik voor een wandeling…

Begrijp me niet verkeerd. Pinkpop dagen zijn alles behalve rustig.. met alles erop en eraan leg je makkelijk 10 km af.. maar toch.. wandelen in een stukje natuur is anders.. dat laadt op in plaats van loopt leeg.. ik google en besluit tot de trailrun door de Brunssumse Hei van Natuurmonumenten .. ik ben tenslotte in een gebied met hoogteverschil.. laat ik er gebruik van maken!!

De wandeling is prachtig.. ik ben slecht voorbereid; heb geen wandelkleren bij me (want festival) en slechts één drinkbottel die ik in een onhandige tas meesleep.. maar ik geniet met volle teugen… de eerste heuvel op zorgt er al voor dat ik in een fijne laag zweet zit.. maar dat is prima.. deze oefening heb ik nodig..

Na ongeveer 1/3 kom ik langs de roode beek; daar zijn meer mensen blij met de plek.. kinderen zijn met emmers op zoek naar schatten..

vanaf deze plek kom ik nauwelijks mensen meer tegen.. alleen de wind en de hei.. op ca 2/3 van de rit lijkt daar ook de regen bij te gaan komen, dus ik besluit het laatste deel iets kleiner te maken.. als ik terugkomen op de parkeerplaats heb ik toch 10,5 km op mijn app staan.. heerlijk!

Dus ja; prima zo… Zo’n pinkpopzondag… heerlijk programma!!

 

2 thoughts on “Brunssummerheide

 1. Mmmmm these photo’s bring back some very fond memories, I spent many, many hours roaming the Brunssummerheide as a 12-13 year old kid.. Happy to see de Roode Beek is still there.. I wish I knew you back then…
  One of these days I myself will have to take a trip down memory lane, and do this walk.. maybe you could be my guide?.. 😉
  So glad you had a GREAT weekend.. Music and Nature, a match made in heaven..
  .

  Liked by 1 person

  1. Haha! It wasn’t THAT much later that we met…
   still a lifetime ago…😉 great song!

   Love to take you there, but come during the dry season.. my brain wont be able to navigate these up and downs covered in ice and snow.. apart from that the Roode Beek is so much nicer in sunshine🌞.. And who knows.. there might even be a kibbeling reward at the end of that walk…

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s