Etappe 12: Stegeren – Ommen

23-6-2018, 11 km

Eindelijk… die vier weken geen Pieterpad duurden best wel lang… maar Frankrijk was prachtig en pinkpop was als vanouds een feest ( en voor mij een jubileum, aangezien mijn eerste al weer 30 jaar geleden was). Er valt dus weinig te klagen. Sterker nog, er zitten heel veel leuke dingen in mijn leven☺️.

Maar dit weekend mocht ik dan toch weer op pad. Op de eerste dag moest ik nog een stukje vorige etappe afmaken… van Stegeren naar Ommen.. het weerbericht was niet geweldig (koud en potentieel nat), maar dat mocht de pret niet drukken. Om 10.20 stond ik klaar voor mijn taxiritje naar mijn startpunt. De stuw bij Junne. Uiteraard trof ik daar de eerste (maar ook laatste) signalen van die ninja-rups… ik vermoed dat we binnenkort ninja-vlinders hebben…

Het overgebleven stukje van mijn wandeling was klein en goed te doen… voor het eerst had ik ineens tijd over voor wat omweggetjes.. dus nadat ik het eerste strand midden in het bos was tegengekomen op de route ben ik ook nog effe doorgelopen naar de Sahara… wat een geweldige plek!

Ik ben in het verleden uiteraard vaak genoeg op het strand en in de duinen geweest. Ook ben ik niet onbekend met zandvlaktes in heidengebieden en zo… maar een verlaten strand midden in het bos was voor mij echt een nieuwtje..en zo gaaf om dat tegen te komen! De voetstappen in het zand geven een indicatie dat het niet altijd zo rustig is, maar het weer zat uiteraard niet echt mee voor een stranddag..

De route was mooi en vooral heel rustig. In tegenstelling tot de eerdere dagen weinig andere lopers op pad..voor ik het wist was ik al weer in Ommen. In mijn hotel deze keer een zwembad en sauna..daarmee was de rest van mijn avond dan weer prima gevuld.. dat en het nalezen van de volgende route natuurlijk…

Mijn hotel (en avondeten)

 

 

 

One thought on “Etappe 12: Stegeren – Ommen

 1. Beautiful photo’s Jack.. looks like it was a great section..
  So happy you are enjoying it, and taking the time to do this at the end of a busy working week..
  Sometimes a person needs to get away from the busy life, and take to the trails, ‘cos we all know that…
  “It’s getting hard to find a place to go…. Where peaceful waters flow…”
  But it seems you found it…
  Well done Jack… VERY PROUD of you..
  .

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s