Etappe 13: Ommen – Hellendoorn

24 juni 2018, 21,5 km

img_5301

Ken je dat… vol goede moed op pad en na zon 300 meter denk je… ‘ mmmmm er gaat iets niet helemaal goed’… precies dat! Gelukkig kwam ik er al heel snel achter dat ik een essentieel onderdeel mistte.. dus terug naar het hotel voor mijn vergeten boekje..

Daarna dus echt op pad.. vanaf seconde één begeleid door wat miezerregen, die de hele dag zou gaan aanhouden… de natuur zou er dus wel een klus aan krijgen om er een beetje mooie route van te maken dacht ik nog… jeetje… daar had ze geen enkele moeite mee! Binnen een paar minuten ben je de bebouwde kom van ommen uit, en niet lang daarna staat het eerste klimmetje van de dag op het programma, de besthemerberg. Laat je niet afschrikken door de benaming, het is effe klimmen vandaag, maar bergen zijn het echt niet!

Bovenop de eerste heuvel staat een uitkijktoren die je kunt beklimmen.. ik besluit de trappen te laten voor wat ze zijn en wandel verder. img_5275

Voordat ik de volgende heuvel tegenkom drink ik een bakje koffie in nieuwe brug, en merk daar dat miezerweer blijkbaar vooral prima fietsweer is… de wielrenners zijn in grote getale op pad. Direct na mijn bakkie troost volgt de hoogste heuvel van de dag. De Archemerberg is bijna 80 meter hoog, en dat voelen de kuiten echt wel. Door de dichte wolken is het uitzicht minder scherp dan je zou willen, maar boven is het geweldig… midden tussen de hei naar ver weg staren.. heerlijk die rust!

Na bijna 12 km kom ik in Lemele. Daar wijk ik heel even van de route af voor lunch, en merk ik dat mijn interne compas nog steeds bijstelling nodig heeft. Naar binnen gaat prima, maar daarna maar buiten zorgt ervoor dat ik in volle overtuiging de verkeerde kant oploop… 😂 (sukkel!). Gelukkig ben ik snel weer op de juiste route, want ik mag nog eventjes.

Wederom voert de route langs prachtig gebied. Te lange stukken zonder tom-tom meldingen (gewoon rechtdoor dus) blijven lastig. Die voelen vooral heel lang. en in de tweede helft van de route zitten er twee.. gelukkig onderbroken door bos en heuvels… de route in het geheel blijft een van de mooiste tot nu toe. Die ga ik zeker nog eens over doen in de zon.

In Hellendoorn ben ik superblij als ik aankom.. voor het eerst ruim 21km op de teller! Er zit zeker vooruitgang in.

 

4 thoughts on “Etappe 13: Ommen – Hellendoorn

  1. WoooooooHooooooo!!… just south of 22 km!!, a new record, and a record to be proud of!!
    What would you have said Jack, if a year ago someone had told you, YOU would be walking +20 km just for FUN?..
    Well done yet again Jack….. Be Proud!!
    .

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s