Etappe 15: Holten – Laren

 

6 juli 2018, 14,5 km

Bijna op het einde van boekje 1…ik lees mijn blog nog eens door. Ik zie dat ik in april gestart ben, en uit mijn foto’s kan ik inmiddels stiekum toch drie jaargetijden halen…in de eerste foto’s hebben de bomen nog hun winterdracht.. van zachte licht lentegroen zijn we inmiddels aangekomen in hartje zomer.. de natuur herinnert me hier op alle manieren aan..

De temperatuur is heet, de lucht droog, libelles om me heen en het mais staat ineens tot boven mijn hoofd… Gedurende mijn wandeling van vandaag kom ik ineens ook de eerste rijpe bramen tegen… bramen in begin juli.. het moet niet gekker worden…

Vandaag heb ik een middag vrij. De geplande route is ‘maar’ 15 km dus ik besluit het erop te wagen dat ik dat tegenwoordig wel in een middagje kan.. dus aansluitend aan mijn werk rijd ik naar Holten, waar ik rond 14:00 arriveer. Na de lunch is het om 14:35 tijd voor de start van de etappe

De route is zeker niet de mooiste tot nu toe..maar wat ik jammer vind is dat ik bijna de hele route over asfalt loop. Sterker nog.. een deel dat in het boekje nog via onverhard zandpad loopt is inmiddels via de markering omgelegd naar een verhard pad. Zonde!!

Toch blijft er ook vandaag genoeg moois te zien. Ik wandel mijn vierde provincie binnen, via een mooi beekje in de achterhoek…Voordat ik het landgoed Verwolde op steek, bezoek ik mijn eerste onbemande rustplaats… leuk!! Ik krijg direct gezelschap van een nieuwgierige kip. Hier zie ik ook de eerste Pieterpoppetjes. Aangezien mijn rugzak al voorzien is van een st jacobschelp besluit ik deze te laten, maar ik sluit niet uit dat ik later op de route niet toch besluit om er een te adopteren..

S avonds overnacht ik in Vorden ( Laren was vol).. dus ik ben al op mijn eindplek voor morgen.. nu nog één etappe en dan ben ik op de helft… wooohoo!

 

4 thoughts on “Etappe 15: Holten – Laren

 1. Looks like you had another wonderful day Jack, the photo’s look amazing.
  A chicken lunch doesn’t come fresher than that!!.. 😉
  Wow, one section closer to the end, and just one section to the halfway mark.. That is amazing…
  I hope you are still enjoying yourself to the max Jack.. and never forget to “Enjoy the moment”, ‘cos that is a given.. xox
  .

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s