Etappe 17; Vorden-Zelhem

20 juli 2018, 17 km

Aangezien de tijd voor oktober begint te dringen wordt het weer eens tijd voor een etappe.. De vorige keer is het me goed bevallen om na een ochtendvergadering ‘s middags te gaan wandelen dus dat staat opnieuw op de planning.. ik breng mijn auto naar Braamt en ga richt kasteel Vorden. Ik moet altijd lachen als de local taxichauffeur geen idee heeft waar dat is.. lang leve de tomtom!

img_5665Het eerste stukje is gecombineerd met het trekvogelpad.. dat is er zeker een die nog een keertje in de planning staat, maar hier besluit ik toch maar het Pieterpad te volgen..

Vandaag staat Vorden Zelhem op het programma; grotendeels onverhard, redelijk beschut in bossen.. maar het gebrek aan neerslag in Nederland maakt van onverhard zo langzaam aan bijna verhard, en de hitte is zelfs in het bos voelbaar… mijn voeten hebben het er zeer lastig mee (ze zijn gigantisch opgezwollen), en ik loop na de eerste helft van de etappe redelijk op eieren..het geeft me natuurlijk wél een excuus om mezelf te trakteren op een ijsje bij een van de twee rustpunten..

Ik weet niet of dit ook door de warmte komt, maar ik spot vandaag een bizar aantal wilde dieren. Vorige week besloot een mol op bospop om naast me boven de grond van de muziek te komen genieten, vandaag zie ik drie reëen en twee hazen.. wooohoo!!

Toch ben ik megablij als ik na achten eindelijk Zelhem binnenloop en bij mijn b&b arriveer. In een prachtige tuin geniet ik met mijn gastvrouw van mijn prikwater, en dan mag eindelijk het zand en zout eraf.. ik besluit de schade aan mijn voeten voor morgen te laten en duik voldaan mijn bed in.

5 thoughts on “Etappe 17; Vorden-Zelhem

  1. YOU ARE MY HERO JACK!!…
    When it’s 32 degrees, most people run for shaded shelter and Air Conditioning, but oooohhhh no, not our Jack!!.. you put on your walking boots and start a 17 km walk in the AFTERNOON!!.. One day they will make a film about this!
    Well Done Jack! .. Yet another Gold Star, and an extra one… color of choice.. 😉
    .

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s