Etappe 18; Zelhem – Braamt

21 juli 2018, 19 km

hartje zomer

S ochtends vroeg al aan mijn ontbijt.. er worden opnieuw tropische temperaturen verwacht dus ieder stukje dat vroeg kan is meegenomen..

Maar dat valt alsnog tegen. Na een half uurtje lopen ben ik al doorweekt. Een gevaarlijker signaal is echter dat mijn voeten niet echt goed hersteld zijn, en dus vanaf de ochtend protesteren..

Sinds de afgelopen week heb ik wandelstokken..ja..ik weet dat ik die in Nederland amper nodig heb, maar ik moet toch oefenen voor mijn tocht in Frankrijk, dus daar kan ik dan maar beter mee beginnen…diegenen die mij kennen weten dat ik niet uit het soepelste hout gesneden ben (altijd diegene die het laatst gekozen werd met de gymles).. dus ik heb inderdaad oefening nodig… de theorie is leuk. Linkerbeen, rechterarm en vice versa, maar de praktijk blijkt weerbarstiger… pas nadat ik bijna mezelf tegen het asfalt heb gewerkt besluit mijn lijf wat te relaxen en vind ik mijn pas.

Net als gisteren besluit de local wildlife dat die bezwete mevrouw geen gevaar is… maar het konijn dat 5 meter van me vandaan het pad oprent, langs mij heen, laat me toch effe knipperen.. dat er vervolgens uit hetzelfde stukje veld een border collie aan komt sprinten verklaart ineens veel. Het enige beest dat met zijn eigen bordje aangekondigd wordt, schittert daarentegen door afwezigheid

Ik wandel via de gronden van kasteel Slangenburg richting Braamt.. De route is mooi. Lekker afwisselend, maar hij had een aantal km korter gemogen in deze temperatuur..de laatste km klunen door het net gemaaide droge gras aan de zijkant van de sloot, is absoluut een km klunen te veel… ik voel de blaren..

En dan eindelijk bij mijn auto! Wooohooo! Weer een dagje mezelf ontdekt, en Nederland verkend.

12 thoughts on “Etappe 18; Zelhem – Braamt

 1. Well done Jack, the photo’s look amazing, and it was yet another long day in the sun..
  Sorryyyy, but I did have to laugh when I saw the wooden walkway through the marsh… Oooohhhh the hesitation must have been mind blowing!.. LOL!!

  Well you are lucky Jack, the day you started practicing walking with sticks, was my last day of using sticks.. Now at my age I should start practicing walking with the zimmer!… ๐Ÿ˜ฆ
  Luckily there is still a shred of “Rebel” in me, and I just ain’t ready for that suit and jacket quite yet.. ๐Ÿ™‚
  .

  Like

  1. whahaha! You would have been soooo proud of me at the vlonderpad….. however the path next to the ditch is a very very different category…. and NO ROOM to do commandorolls… rofl

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s