Etappe 19; Braamt -Elten

27 juli 2018, 13 km

Het is zo ongeveer de heetste dag in de geschiedenis.. dus dat is natuurlijk een prima excuus om die etappe van 24 km tussen Braamt en Millingen in twee stukken te hakken. Ik zie dat ik in Elten kan overnachten en dat ligt mooi een beetje op de helft…

Maar lopen met 35-38 graden is zelfs met een aangepaste route best pittig, dus om 5:15 sta ik naast mijn bed om eea te gaan voorbereiden En om 7:45 begin ik in Braamt aan de route.

De etappe gaat bijna volledig door het bos, en dat is maar goed ook want zelfs om 7:30 staat er op de display in mijn auto al een buitentemperatuur van 26 graden..ik loop Braamt door en het bos in.. oh goody… bergje op… we zijn zeer zeker het heuveltjesgebied rondom Nijmegen binnen getrokken.. het hoogste heuveltje komt net als eerder bij Ommen met een uitkijktoren

Beklimmen is nog steeds niet mijn ding, maar ik vind m wel supermooi… op de GPS route (die anders loopt) die ik dat ze het Pieterpad verlegd hebben om hier langs te komen, en dat kan ik me prima voorstellen!

Niet voor de eerste keer sinds ik ben gestart met lopen ben ik echt blij dat mijn diabetes-medicatie ervoor zorgt dat ik eigenlijk geen hypo kan krijgen, maar ik merk dat de medicijnen vandaag best wat harder moeten werken. Ik kan me zo voorstellen dat dit een heel stuk lastiger zou zijn met type 1. Ik moet voornamelijk veel rustpauzes en VEEL water…

Ondertussen bedenk ik me opnieuw dat wandelaars blijkbaar niet zitten… op wandelpaden zijn er nauwelijks bankjes; op gecombineerde wandel-fietspaden staat het er vol mee; maar zijn ze ook altijd bezet door mensen die ook al een zadel hebben… op een van de locaties waar ik me dan maar weer onflatteus van en naar de grond hijs naast het pad, vraag ik me af of ik de enige ben die blijkbaar behoefte heeft aan breakmomenten…

Maar zelfs met alle breaks heeft de vroege start nut gehad.. om 14:00 ben ik in hoch Elten voor de lunch. Van daaruit is het nog een klein stukje naar mijn hotel en de douche… het zal geen verassing zijn dat die zeer nodig was!

 

5 thoughts on “Etappe 19; Braamt -Elten

 1. Well Done Jack!!
  It must have been a “draining” walk in the heat!.. You must be VERY proud of yourself!
  It’s amazing how the colors are changing from when you started.. I personally love the “sun bleached and tanned” colors.. All the photo’s look great, but I Love the first photo with the church steeple in the foreground.. great color contrasts!..
  .

  Like

  1. Wooohooo.., you found another one i did not know… nice!! Yeah, it’s weird that I started out in winter landscape and now the first leaves and acorns are on the ground already..

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s