Etappe 20: Elten – Millingen

 

28 juli 2018, 13 km

In een raam onderweg

De regen blijft uit in Elten, en dus koelt het ‘s nachts maar nauwelijks af.. ‘s ochtends vroeg zit ik dus al om half zeven op het terras.. Helaas start het ontbijt pas om 8 uur, maar het geeft me de tijd om even te genieten van een Duits dorp dat langzaam wakker wordt. Het hotel ligt naast de bakker; iedereen die op is, schuift langzaam langs.

Om kwart over 8 ben ik er weer klaar voor. Mn poncho ligt bovenop in mijn rugzak.. ik ben voorbereid. Minder is dan dat je die poncho ook direct nodig hebt voordat je goed en wel een kilometer op pad bent… maar het zorgt wel voor de broodnodige afkoeling op weg naar Spijck. Vandaag is een geheel verharde route langs kleine plaatsjes en grotendeels via de dijk. Ik ben blij dat ik dat stuk niet met de zon op mijn bol hoef te doen. De route voert (gezellig gedurende de tweede bui) langs een aantal steenfabrieken die duidelijk een deel van het landschap bepalen. En komt aan de noordzijde van de Rijn uiteindelijk uit bij een soort recreatieplas.. Daar zijn de kikkers duidelijk gelukkig met dat water op hun hoofd..ze zijn massaal op pad

Ik vermaak me al gedurende het hele Pieterpad over de aanwijzingen ‘bij de grote steen linksaf’… ‘bij de dikke boom naar rechts’… deze zijn overigens nooit dubbelzinnig…je weet altijd op welk punt dit is… toch ben ik nu enigszins teleurgesteld als het volgende bordje niet in mijn boekje voorkomt

Bij de pont aangekomen zie ik m voor mijn ogen vertrekken… verplicht onthaasten dus. Ik ga op het bankje zitten, en staar naar de watersnelweg. Een krekel komt gezellig naast me zitten, en voor het eerst zie ik (in plaats van het alleen te horen) hoe ze dat bzzzt geluid maken. Ik leer nog elke etappe bij. En dan is dan toch het moment dat ik Millingen in vaar… net op tijd, want mijn vierde bui van de dag is er een met onweer. Ik bekijk hem op het terras, onder de overkapping. Weer een stukje verder…

2 thoughts on “Etappe 20: Elten – Millingen

 1. Did you at least kiss the toad?.. that could have been your Prince right there!

  Well done Jack on your first “International” section..
  Wow, not long before you will be in your own province of Limburg for the last run. You must be pretty damn chuffed with yourself
  You better tell our Henri to get his walking shoes ready and start loosening up those muscles!.. 😉 WooooooHoooooo!!

  Yesssss Jack, I KNOW you are bummed you will not be going through Brabant, but don’t let that get you down, I promise you I will take you there one day… 😉
  .

  Like

  1. Ooh Paul,
   Haven’t you heard? Princes might come in disguise, but they dont hide out in the moat… they enter the castle guns blazing….

   Keeping you to that promise.. i could do with some ‘echt gezellige mensen’ 😂😂..

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s