Etappe 21: Millingen – Groesbeek

5 augustus 2018, 20,4 km

Zondag was die ene dag dit weekend waar de mussen niet dood van het dak gingen storten, dus tijd voor de volgende etappe.. om 5 uur naast mijn bed, zodat ik rond 7 uur in Millingen kon gaan starten. Langzamerhand kom ik in bekend gebied. Ik heb een behoorlijke tijd van mijn leven in Nijmegen gewoond, dus de dorpen van vandaag klinken bekend.. Millingen, Leuth, Beek en Groesbeek…klinken.. want ik moet toch bekennen dat ik er toen nooit kwam.

img_6046Als ik wegloop uit Millingen is het nog super aangenaam. Een windje, wat wolken en lekkel koel. Ik merk wel dat de natuur meer en meer te lijden heeft.. als ik via een lang pad door de weilanden wordt geleid merk je pas hoe veel.. over ca 2 km loopt een gigatische scheur door de grond

Het nadeel van lopen in dit weer in de weilanden zijn de enorme hoeveelheden vliegen… muggen laten mij sinds mijn diabetes-medicijnen redelijk met rust, maar mijn zweet heeft een magische aantrekkingskracht op alle vliegen in de omgeving.. voor hen ben ik een wandelend pretpark. Niet fijn!

Ik wandel via De dijk in Leuth opnieuw via Duitsland naar het begin van de Duivelsberg.. in het boekje staat lollig ‘loop via een paar treden de berg op’…😂😂… oops.. die treden lagen net iets te oncomfortabel ver uit elkaar… dat trekken mijn knieen niet helemaal lekker.. dus toen ik daarna ook nog eens mocht gaan klimmen… laten we het zo stellen… het was een HEEL GOED PLAN dat er aan de bovenkant van die klim een beloning in de vorm van een pannenkoekenrestaurant zat…

Inmiddels weet ik van mezelf dat ik s ochtends beter loop dan smiddags, dus ik was best blij dat in er rond 12 uur 13 km op had zitten… dat moest kunnen…maar toen draaide iemand de temperatuur open… en dan heb ik met die laatste zeven km toch echt wel weer een hoop moeite.. wel mooie km overigens… veel door bos, mooie vergezichten ed…

img_6075

Mijn grootste horde kwam bij de Hoge Hof… toegang bij gedogen stond in het boekje… ik weet niet wat anderen zich daarbij voorstellen, maar ik liep niet in de veronderstelling dat ik mezelf over en onder twee elektrische schrikdraden door moest werken….maar het pad stond wel heel duidelijk weergegeven na die schrikdraden… dus het was tijd om die commando-rol dan maar te gaan oefenen…grmbl… niet zo fijn..

Maar goed de aanliggende velden brachten mij -laat in de middag- wel in Groesbeek… missie volbracht!

2 thoughts on “Etappe 21: Millingen – Groesbeek

 1. Walked : 316 km….
  THAT is pretty damn amazing!!
  I must say, I am loving the colors of the photo’s.. It must be pretty brutal walking in this heat though!!..

  ?? Horses sweat… Men perspire, and Women glow… just so you know Jack… It’s your “Glowing” that attracts the flies 😉

  I am soooo glad I have actually witnessed your “Commando Rolls” otherwise I would have thought you were telling a porky!.. and I can assure everyone that you ARE like a stealth Ninja when you do your rolls… 2 electric fences won’t hold you back Jack!..

  Well done Jack, it must of been very hard due to the heat, but you did it!!… Be Proud, Stand Tall!..
  .

  Like

  1. Haha, sweating like a horse was pretty adequate, but i’ll give in… i am glowing…(as long as it has no pregnancy correlation i’ll be fine…pffff😅)

   LOVING the song… (eat your heart out Nickelback…)

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s