Etappe 22; Groesbeek – Gennep

9 augustus 2018, 14,4 km

Twee dagen vrij.. te mooi om te laten gaan..en ook nog prima wandelweer! Nou… in zoverre… behalve de voorspelde onweersbuien…

S ochtends vroeg rijd ik naar Groesbeek.. een groot deel van deze trip is door bos, dus ik heb al zo’n vermoeden hoe de wandeling gaat starten…en inderdaad.. de eerste helft is volledig door bos, met af en toe een open veld.. Deze veldjes blijven voor mij een vraagteken.. Het is niet dat je er beslist niet kunt komen met een landbouwvoertuig, maar t is diep in t bos wel ingewikkelder.., dus wie bedenkt zich dan ‘ik ga hier eens graan/mais/aardappels verbouwen?? Ik zal zoals gebruikelijk vast iets over het hoofd zien…

Gedurende de ochtend blijkt dat de voorspelde buien iets eerder de wandelomgeving gaan bereiken dan ‘later in de middag’. Dus in mijn eerste race tegen de klok ben ik precies op tijd het bos uit en loop ik het terras van de Diepen op net voordat de bui losbarst.. mijn eerste plensbui zit ik confortabel uit.

Vervolgens verder. Ik heb ca twee uur droog voor het opnieuw losbarst. Een behulpzame mevrouw op het terras weet me te vertellen dat het pad achterlangs loopt en ik een stukje terug moet… (om Milsbeek heen) ik had inmiddels al gezien dat mijn GPS route dat ook dacht… echter mijn boekje en de markers wezen inmiddels naar is een nieuwe route… deze route loopt volledig door Milsbeek, en ik vermoed dat de omleiding het gevolg is van de opname van een nieuw natuurgebied ten zuiden van Milsbeek in de route. Dat stukje is prachtig!! Maar laat je niet afleiden door ‘waar het asfalt eindigt’ in het boekje… je moet dan nog een flink stuk rechtdoor voor je via het fietspad het natuurreservaat inloopt. Ik werd gelukkig geholpen door de aardige meneer die zijn huis uit kwam snellen.. ‘ mevrouw.. ik zie u aarzelen… u loopt vast het Pieterpad, en het is hier slecht aangewezen, maar u moet rechtdoor’… geweldig!! Waar kom je zoiets nou nog tegen?

Gedurende mijn tocht door het nieuwe natuurgebied pakken de wolken zich dreigend samen.. ik navigeer langs koeien die inmiddels recreëren net als mensen De ene helft staat IN de sloot, de andere helft niet in de wei, maar in de weg op het pad😂. Ze zijn super nieuwsgierig. De vogels voelen de bui aankomen… terwijl het donkerder wordt begint een aantal met zijn avondschemering getwitter.

Gelukkig loop ik opneuw net op tijd Gennep binnen, en kan ik aansluiten voor de lunch op het moment dat de wolkbreuk voorbij komt… als ik na de lunch naar buiten stap, zie ik dat mijn b&b ernaast ligt.. wat een luxe. Prachtige route vandaag!


4 thoughts on “Etappe 22; Groesbeek – Gennep

 1. Sounds and looks like you had yet another wonderful time on the trail Jack.. the photo’s look amazing.
  It’s so nice and refreshing to hear complete strangers actually go out of their way to help and advise walkers, and pointing them in the right direction!… That itself is a beautiful thing!.
  Thank you yet again Jack, for sharing this hike with us…
  .

  Like

  1. Definitely worth the wait!

   Breathe..Still found another new one; did know the band, (best day of my life) but did not know the song.. it’s beautiful! If you haven’t allready, also listen to Believer….
   Yeah yeah.. i’ll leave the thinking up to you…😉

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s