Etappe 23: Gennep – Vierlingsbeek

10 augustus 2018, 19 km

Op vrijdag door van Gennep naar Vierlingsbeek. Na het ontbijtje in mijn B&B sta ik om half 9 klaar om weer op pad te gaan. Bijzonder is dat de dagen die ik in het gebied overnacht vaak later beginnen dan de dagen die ik vanuit Bussum start. Blijkbaar vind ik het makkelijker om mezelf om 5 uur uit bed te gooien dan om aan een gastheer/vrouw te vragen voor een vroeg ontbijt 😜.

De regen van vrijdag heeft alles lekker afgekoeld.. de temperatuur is prima. Wel zijn er veel wolken en wind. Dat eerste maakt de hele dag prachtige foto’s. Het tweede zorgt ervoor dat de pauzes met een bezweet (glowing…) lijf wat kil aanvoelen.

Het eerste deel van de route loopt van de dijk naar het bos. Daar worden de toch al smalle bospaadjes door bodembedekkers in rap tempo overgenomen. Het mooie van lopen in augustus is dat de bramen volop rijp zijn.. mjam! Mijn opgave van de dag komt bij het beklimmen en afdalen van een talud. Voor anderen vast een peuleschil… voor mij dan toch weer een mentale horde.. maar goed, na wat enthousiast boomknuffelen sta ik dan toch aan de juiste kant van de weg…

In het volgende bos kondigt een flyer op een boom aan dat het theehuis van afferden op 45 minuten lopen ligt. Ik kan niet wachten, want ik ben wel toe aan wat lekkers. De route is voor mij uiteraard langer dan drie kwartier maar voert over een prachtig heidegebied. Zo jammer dat de heide die in bloei hoort te staan, volledig geblakerd is door de zon. In het theehuis staat er van alles lekkers op de kaart, en allemaal zelfgemaakt.. mijn soep is heerlijk en heeft duidelijk dubbel zo veel groenten als de gemiddelde restaurantmaaltijd. Voor een diabeet is dat prima nieuws..

Zomerliefde

Vanuit Afferden is het nog maar een klein stukje.. eerst met het veer het water over. Dit veer vaart ca 250 overtochten per dag, dus lang wachten hoeft in dit geval niet. Aan de overkant van het water staan de borden ‘welkom in Brabant’… woohoo! Mijn zesde provincie waar ik doorheen wandel.. de laatste vijf kilometer zijn weinig interessant. Je wandelt tussen hoge heggen waardoor je eigenlijk alleen de weg voor je ziet naar Vierlingsbeek. Van daaruit ga ik mijn auto ophalen in groesbeek, want mijn b&b van vandaag ligt in boxmeer.. 350 km op de wandelteller… nog even!

2 thoughts on “Etappe 23: Gennep – Vierlingsbeek

 1. Congratulations Jack for passing the 300 mark, through, so far 6 Provence’s… that is just amazing..
  Love the photo’s and colors.. You must be loving all the memories you are taking in along the trail..
  .

  Like

  1. Actually past the 350km mark now… have to update the front page… woooohoooo… who’d have thought when you saw me struggling uphill at Commarque…

   150 to go…bring it on!! Cannot wait to take that other turn at the chateau..

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s