Etappe 24: Vierlingsbeek – Swolgen

18 augustus 2018, 22,4 km

img_6216

Het laatste stukje komt eraan.. Hoe ik er ook naar kijk, en of ik het ooit verwacht had.. Ik ben inmiddels ‘truuk in het zuuje’.. Het is een lange route vandaag, dus ik start vroeg. Vandaag loop ik ook door typisch zuidelijk landschap.. ik kom op de route wel zeven dorpen en minstens zoveel kerken en kapellen tegen, terwijl het grootste deel toch onverhard is..

Het eerste deel van de route volgt het spoor. Daarna gaan we opnieuw bos en heidelandschap in. Zelfs weer een stukje stuifzand, wat altijd direct merkbaar is aan de kuitspieren.  Aan het landschap kun je merken dat er een paar buitjes gevallen zijn. Veel is nog droog, maar het is goed om te merken dat natuur zich sneller herstelt dan je vermoedt.

img_6258Terwijl ik door een landschap van beken en water loop, vraag ik me af hoe ik ooit weg heb kunnen komen met de opmerking ‘nee joh, limburgers schaatsen niet, die kennen geen water’…

Ik merk opnieuw dat ik een redelijk tempo volhoud in de ochtend, maar in de middag loopt alle souplesse er uit. Daar valt zeker nog verbetering te halen Ik ben blij dat ik in Wansum even een detour kan maken om de accu op te laden, maar het laatste stukje door de dorpen van Horst aan de Maas duren best lang. Voor het eerst die dag mis ik een marker in Tienray. Gelukkig is mijn interne bulshit antenne inmiddels wel zo goed opgevoed dat ik nooit lang de verkeerde kant oploop…

Hoe anders is dat met de twee dames die ik op mijn weg tegenkom. Zij zijn geen pieterpadlopers, maar volgen wel de markers op hun NS dagloop naar station Vierlingsbeek. En zij hadden er baat bij gehad te weten dat de markers het pad naar beide kanten aangeven.  Een keertje verkeerd een rondje draaien, en je staat na een uur keurig op het punt waar je oorspronkelijk vandaan kwam, en nergens dichter in de buurt van je eindpunt. Ik kan me hun frustratie prima voorstellen.. Ik ben ooit ook zo’n loop gestart, en ben vervolgens met mijn GPS het bos uit, de weg op, en op zoek naar een bushalte moeten gaan… spoorzoeken/maplezen (hoe je het ook wilt noemen) moet je leren.

Omdat Swolgen geen open plekken had overnacht ik in Vierlingsbeek. Daar staat zuurvlees op de kaart… heerlijk!

 

 

 

4 thoughts on “Etappe 24: Vierlingsbeek – Swolgen

  1. I just L O V E all those meandering streams and bubbling brooks.. This is where “Stories” are written..
    The photo’s look amazing Jack.. I can’t believe there is anyone that see’s these pics, and doesn’t want to be here!
    JUST AMAZING!!
    .

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s