Etappe 25: Swolgen – Grubbenvorst

19 augustus 2018, 12 km

img_6342

Mijn plan was om vandaag naar Venlo te lopen, maar op de een of andere manier lijkt dat er niet in te zitten. Ik heb een hele nacht gevochten met een leger muggen. Zoals je wellicht kunt bedenken, heb ik dat glansrijk verloren. Dus ik start de ochtend met een behoorlijke dosis slaaptekort en een batterij bulten op plekken waar ik ze niet gewend ben, zoals in mijn gezicht. Ik merk ook direct dat muggenbulten en zweet geen goeie combi is.

De route doet zijn uiterste best om me af te leiden. Na een korte aanloop kom ik aan op wat ik tot nu toe zeker het mooiste stukje van de hele route vind. Degene die bedacht heeft dat een vlonder in het water met een bankje een goed plan was… die verdient een standbeeld… Jeetje wat een prachtige plek… Ik neem me voor om hier zeker nog een keertje terug te komen.

In het bos is het volop herfst, maar vind ik bijzonder genoeg ook het eerste bloeiend stukje heide… toch mooi!

img_6318Bij aankomst in Zwaanenheike ben ik toe aan een koffiepauze. Daar vind ik gewoon bij een woonhuis een bord op straat. Een welkom voor Pieterpadlopers die zin hebben in koffie. Ik drink een kop koffie samen met de bewoonster en zij vertelt dat ze het pad ooit ook gelopen heeft met haar zus. Dit zijn de momenten waarvan ik dubbel geniet.

Ondertussen besluit ik om de trip van vandaag te verkorten. Ik kijk in mijn boekje en besluit dat Clevers, de ijssalon in Grubbenvorst die in heel  Limburg bekend staat het eindpunt van vandaag gaat worden.

Maar daar moet ik dan nog wel naar toe lopen. Via de velden en een nieuw stukje bos waar ik mijn eerste fazant tegenkom loop ik naar kasteel Kaldenbroek in Lottum. En opnieuw is de locatie helemaal naar mijn zin. Een prachtig terras, met een weids uitzicht onder een gigantische wilgenboom. Ik sluit aan op het terras en bekijk de kaart. Mijn maag wordt direct hebberig van de indiase invloeden, en ik besluit tot een lunch van een linzensoep en een mango lassi om het te blussen. Zo fijn als de lunchkaart ook iets anders kent dan de tosti, de omelet en de kroket…

En dan is het nog een klein stukje naar Grubbenvorst. Wat een mooi stukje is dit. Zeker in mijn top vijf tot nu toe. Oh ja… en dat ijsje… De naam hebben ze zeker niet voor niets…

 

 

 

5 thoughts on “Etappe 25: Swolgen – Grubbenvorst

 1. Nothing worse than spending a night with blood thirsty mozzies!!..

  It might have been a shorter than planned walk, but it sure looks like it made up for that on the scenic front!.. The photo’s look amazing.
  I love how the Pieter Pad became the final resting place for someones hiking boot[s].. A nice resting place for a hiking boot I say.. 😉

  Just north of 100 km to go!… WoooooHooooo!
  .

  .

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s