Etappe 26: Venlo – Swalmen

1 september 2018, 23,5 km

September alweer! Dan komt mijn wandeling in Frankrijk in oktober ineens heel dicht bij… maar op dit moment is Frankrijk in Nederland om mij te helpen met mijn laatste voorbereidingen… dus inmiddels ben ik de trotse eigenaar van een 65 liter rugzak, een trekking mat, een mummy en een camelbak… 😂… van die woorden waar ik tot voor kort het bestaan niet van wist (of er tenminste een heel ander beeld bij had)

En dat betekent ook dat ik voor het eerst een etappe op het Pieterpad niet alleen loop. Ik moet nog een stukje van mijn vorige etappe afmaken (Grubbenvorst -Venlo) maar besluit dit later deze maand met werk te combineren. We starten dus met een volle etappe in Venlo.. en het is een dikke vandaag.. ruim 23 km richting Swalmen.

Dikke etappes maken me nog steeds een beetje nerveus.. ik weet dat ik ze af kan lopen, maar het is altijd een beetje een verassing hoe lang ik erover ga doen…de route van vandaag gaat grotendeels door het bos in het grensgebied. Steeds lopen we tussen Duitse bomen en Nederlandse akkers. Aan beide zijden zien we uitkijkposten voor jagers, en de geluiden die we opvangen doen vermoeden dat het seizoen ook gestart is. De eerste bosbewoners die we tegenkomen zijn bijzonder genoeg schapen!

 

Dat was weer eens wat nieuws! De schapen vinden ons minstens zo interessant als wij hen..maar houden in tegenstelling tot de gemiddelde knuffelkoe een veilige afstand.

Bij Tegelen lopen we over een voormalige vuilnisbelt, die inmiddels veranderd is in een prachtig natuurgebied. Soms doen we dingen goed. Halverwege de dag komen we langs Reuver, waar we van de lunch genieten. Inmiddels staat er 13 km op de teller, dus ik ga erop vertrouwen dat we het einde van de route gaan halen. Toch blijven de laatste kilometers altijd hardnekkig en zwaar. Net voordat we Swalmen inlopen zien we nog een bijzonder tafereel.

Noem dat maar gewoon species-fluidity…. bambi voelde zich heel duidelijk thuis tussen Bertha en Clara 4. Ze loeide nog net niet naar ons… maar dan lopen we dan toch de geboortestad van mijn opa in.. woohooo!

We overnachten een eindje verderop in het witte stadje Thorn, waar de avondzon zorgt voor een bijzondere foto

Nog vier te gaan!

 

 

4 thoughts on “Etappe 26: Venlo – Swalmen

 1. Prachtig! Ben je in Swalmen geweest? Als kind kwam ik daar ieder weekend. Vlaai en rouwe ham kopen. Mijn vaders broer woonde 500 meter over de grens in Duitsland en wij hielpen op het land. Sweet memories. 😉

  Like

  1. Even door Swalmen naar het station gelopen… daarna was ik vooral toe aan een douche😉..
   Maar het is zeker mooi gebied. Ik kan me goed voorstellen dat je mooie herinneringen hebt

   Like

 2. THANK YOU SO MUCH Jack, for allowing me to join you on this amazing trail..
  The area was beautiful, the trail was amazing… but it was your company that made it a perfect day!.. I will forever think back to it with a smile.. A Big Happy Smile..;-)
  .

  Like

  1. You found a song which i knew, and added a new layer to it! Thank you for joining me.. i could think of noone who i’d rather cross the 25k barrier with.. as usual an adventure of firsts…

   Yeah yeah yeah… not even pretending to be original (😉)

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s