Etappe 27: Swalmen – Montfort

 

8 september 2018, 23 km

 

img_6553
Geen eigen foto

S ochtend vroeg weer op pad; langzamerhand steeds dieper het zuiden in, waardoor mijn reis inmiddels zon twee uur is voordat ik de eerste stappen zet.. in Swalmen wordt ik op de eerste rotonde al opgewacht door een enorme draak… als dat maar geen voorbode is..

Na een paar stappen sta ik voor ‘de mert’ in Swalmen..richting Montfort vandaag.. met ‘oefenbepakking’ deze keer.. mijn nieuwe rugzak oogt spectaculair😉, maar ik ben toch blij dat ik voor vanavond gewoon een hotel geboekt heb en geen tent hoef op te zetten.. respect voor iedereen die dat na een etappe nog voor elkaar krijgt!

De eerste pagina uit het boekje is lang vandaag, maar aan het einde wacht wel een mooie beloning van heerlijke koffie bij Spik.. ik moet lachen om de benamingen.. ik loop door de spijkerbroek.. ook weer eens wat anders..  het is in het eerste stukje wel navigeren..rondom een mini loopgeul heeft een vriendelijke landeigenaar aan twee kanten prikkeldraad geplaatst.. om nou te zeggen dat ik dit mijn evenwichtsgevoel ten goede komt, nee.. maar het geeft mijn brein wel de nodige afleiding!
img_6546

na Spik lopen we vooral om Roermond heen.. dit betekent dat we een aantal grotere wegen doorkruizen, en dat we redelijk wat asfalt op de route hebben.. toch ben ik wel blij dat we niet door Roermond hoeven.. begrijp me niet verkeerd.. het is een mooie stad, maar ik loop toch echt liever bospaadjes!

In Melick heb ik de lunch gepland.. ik heb de keuze tussen een snackbar en een eetcafe. Ik kies voor de laatste, maar daar is helaas een koffietafel (uitvaart) aan de gang, dus dat gaat niet door. Gelukkig krijg ik wel een kopje koffie.. dan maar door naar st Odilienberg.. ondanks dat ik vroeger op een steenworp woonde was dit mijn eerste keer hier.. wat een leuk dorp! De lunch blijft een beetje sappelen.. bij een cafe kan ik gelukkig een tosti bestellen.. de inwendige mens was eraan toe zo rond 15:00..

en dan toch tijd voor het laatste stukje van vandaag.. richting Montfort.. de laatste vijf km gaan opnieuw door bossen en paadjes.. fijn!
ik ben wel blij als Montfort opduikt..op mijn teller staan 23 km..met bepakking!
tevreden mens!!

2 thoughts on “Etappe 27: Swalmen – Montfort

 1. EVERY TIME I see how many K’s you’ve walked, and how many you still have to walk, I get a BIG smile on my chops!..
  It’s soooo hard to believe, or even understand just how far you have come and gone in the past year..
  ENJOY the last and final give or take 50 km on the Trail Jack!…
  .

  Like

 2. You got me a girl, and whats more you got me a medea story!! And i am pretty sure you all did that without me ever posting this in greek in your subconscious… kudos!!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s