Etappe 28: Montfort – Slek

 

9 september 2018, 10 km

Vandaag een korte route op het programma. Mijn sociaal leven dicteert een vroege thuiskomst in Bussum, maar ik kan nog wel alvast een klein stukje lopen.

Op de kaart zie ik dat tot Slek ongeveer 10km is. Nou heb ik nooit van Slek gehoord, maar het dorp waar het deel van uitmaakt (Echt) was het dorp waar ik vroeger -in de prehistorie -uitging. In die tijd dat je nog disco’s, new wavers en hardrockers had. Ik hoorde tot de new wavers, en in Echt lag de Stoba. Dus nu echt midden in het jeugdsentiment …

De twee tochten van dit weekeinde kenmerken zich door prachtige luchten. Heel veel kleine wolken zorgen voor prachtige foto’s. In Montfort loop ik langs de kasteelruïne, en de tuinen, en vervolgens is het vandaag vooral akkers en vergezichten.

De bramen langs de kant spelen een bijzonder spel; blijkbaar kennen ze twee stadia: rood en verdord. Ondanks de vele struiken zijn er bijzonder weinig geschikt om te plukken. Toch jammer. Het heeft zn charme om vers fruit te plukken gedurende de tocht.

Bij aankomst in Slek blijkt de route terug weer een uitdaging. Openbaar vervoer in Echt werkt prima, maar Montfort staat niet echt op de kaart, dus er moest weer een taxi worden overtuigd. Als er iets is in het Pieterpad wat ik heb onderschat, is het het verkrijgen van een rit van a naar b. Daar zitten zeker nog gaten in de markt. Toch nog op tijd voor mijn afspraak gelukkig. Nog 14 km en dan kan ik bij mijn ouders aanschuiven…

2 thoughts on “Etappe 28: Montfort – Slek

  1. Another one bites the dust!..
    Two, maybe three to go, and you have completed the Pieter Pad… UNBELIEVABLE!!.. but let’s not get too excited quite yet..
    But Jack, no matter what, you are definitely a Winner.. AMAZING!!
    .

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s