Etappe 29: Slek – Sittard

14 September, 14 km

De appel valt niet ver van de boom vandaag

Mijn thuis-etappe! Een hele speciale..Op donderdag avond kom ik aan in Sittard. Voor de laatste paar etappes hoef ik geen onderdak en vervoer meer te regelen, want ik slaap bij mijn ouders die nog steeds in Sittard wonen.

Sinds ik gestart ben met het Pieterpad belooft mijn pa een stukje mee te lopen. Aangezien beide routes naar en van Sittard hele lange zijn (>23 km) heb ik Montfort-Sittard in tweeen gehakt. Samen vertrekken we dus naar ons beginpunt in Slek (Echt) voor de wandeling van 14 km richting mijn geboortestad. Ik had me geen zorgen hoeven maken.. Pa is fit en had ook een grotere route aangekund..

We lopen opnieuw vooral langs velden en kleine stukjes bos. De natuur lijkt zich voorzichtig te herstellen. Hoewel de herfst zich op allerlei manieren aankondigt, is het ook groener dan het de laatste maanden geweest is. De grassen hebben duidelijk baat gehad bij de regenbuien van de laatste tijd.

Halverwege de route worden we ingehaald door een zeer grote hoeveelheid wielrenners en mountain bikers. Bij een van de begeleiders horen we dat ze 7 dagen lang op pad zijn en elke dag een tocht van 70/ 100 km fietsen voor een medicijn voor de spierziekte duchenne. De ploegen zijn zeer divers en ik heb bewondering voor ze.. ik zou het zeker niet kunnen.

img_6720Bij Susteren wordt Nederland op zn smalst.. het zit ingeklemd tussen Belgie en Duitsland. Hier maakt t Pieterpad ook zijn laatste detour over de grens en pikken we het laatste stukje Duitsland mee

Maar dan doemen in de verte dan toch de flats van Limbrichterveld in het zicht.. samen lopen we door de oude binnenstad naar de markt, waar we bij ich en dich (jij en ik) mijn moeder treffen voor lunch en koffie. Mooie tocht!

 

 

4 thoughts on “Etappe 29: Slek – Sittard

  1. Ooohhh my, what a special day this must have been!.. I’m sure a day you will never forget, and forever cherish.
    I’m so happy you both had a chance to do this section together.. That is a beautiful thing!..
    .

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s