Les Eyzies naar Cabanes du Breuill

1 Oktober 2018, ca 18 km

En toen werd het dan toch eindelijk eind september en mocht ik richting de Dordogne voor die wandeling waar ik het hele jaar naar had uitgekeken. Een rondje Les Eyzies naar Rocamadour. Rugzak mee, richting het vliegveld en op pad.

Een paar dagen voorbereidingen in mijn B&B. Het inslaan van eten voor onderweg, op zoek naar de laatste must haves voor in mijn spiksplinternieuwe rugzak, en de test van de tent. Dat laatste was nog wel een dingetje… de laatste keer dat ik een tent vanbinnen zag ligt inmiddels meer dan 30 jaar achter me. Maar goed, toen was het toch ineens 1 oktober, en stond ik ‘s ochtends vroeg om 6:00 uur onder een warme douche (je weet immers niet wanneer er weer een komt), mocht de rugzak (16 kilo) de rug op, en stonden we bij zonsopgang buiten…

IMG_0003

Omdat we een heuse pelgrimstocht liepen, startten we met een muntje in de fontein van de kerk van Les Eyzies. Voor good luck..

Ik weet niet wat ik gedacht had, maar het Pieterpad was niet echt de juiste voorbereiding voor heuvelachtig Frankrijk. Ondanks dat de eerste dag niet bijzonder warm was (rond de 14 graden met een straf windje) ging het bij de eerste heuvel al mis. Ongeveer 15 stappen na de eerste pauze hield het lijf het voor gezien.. duizelig, misselijk.. Duidelijk gevalletje ‘body says no!’… Hmmmm… dat was geen goede voorbode. We waren immers nog geen 6 km onderweg.  Mijn gids vroeg met enige bezorgdheid of het niet verstandiger was om om te draaien. Maar daar had ik verdomme niet een heel jaar op getraind en een Pieterpad voor gelopen… omdraaien was geen optie. Dus na een handje trailmix om de suikerwaarden weer een handje te helpen liepen we door..

 

 

De rest van de dag ging gelukkig een stuk beter.. De omgeving was prachtig. Alleen de zon wilde niet helemaal meewerken. De geplande picnic in Sireuil was hierdoor vooral erg winderig. Dustoen we bij Commarque een standje met warme koffie tegenkwamen, was dat toch een zeer welkome aanvulling van de dag. Commarque is voor mij een warme herinnering. Dit is waar ik in mei 2017 mijn allereerste wandeling liep. Ook die dag ging ik een beetje dood… maar ontstond ook de wil om dit vaker te gaan doen. Het weerzien was een beetje thuiskomen.

 

 

Vanaf Commarque vertrokken we richting Cabanes du Breuill. En jawel, toen liet de zon zich zien. Heerlijk effe opwarmen langs de weg en de eerste versgeplukte appel. Zalig!  Aangekomen bij de Cabanes hebben we in ons beste frans toestemming gevraagd om op de locatie te kamperen. Dat mocht gelukkig, dus we konden op ons gemak aan ons avondmaaltje starten.

 

 

De nacht startte vroeg (het is immers in oktober snel donker). Maar met een prachtige sterrenhemel en een achtergrond soundtrack van de plaatselijke nachtuil, wie kan daar nou over klagen?

img_1399

2 thoughts on “Les Eyzies naar Cabanes du Breuill

 1. Already stored away safely in my “Fond Memories” box.. 😉
  It was one of my cherished moments when I looked you in the eyes after just 1 hour of walking, and you could not put one foot in front of other, and I said… “We have +100 km to go moving forward, or we have 3 km to go back and call it a day… I KNOW what was going through your mind, but after 30 seconds of silence you said… We carry on!..
  I cannot start to explain how proud I was of you, and in all honesty, I actually thought to myself “Wow.. I wish I was that strong”…

  It was a GREAT walk Jack, with GREAT company..
  .

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s