Souillac – Pinsac

5 oktober 2018, 10 km

Vandaag spijbelen we een beetje. We hebben een kort ritje gepland naar Pinsac. Aan de andere kant van het dorp is een municipal camping, waar we een rustpauze inlasten voor het laatste stukje naar Rocamadour.

zdsc00894


We zijn nog nauwelijks de straat uit of we lopen tegen een heuse condoomautomaat aan.. alsof je het toilet van de eerste de beste jaren 80 disco inloopt๐Ÿ˜„.

In Souillac lijkt de tijd sowieso stil te hebben gestaan. Op heel veel gevels prijken reclames uit een vervlogen tijdperk. Gek genoeg lijkt t dan wel weer een stadje waar je iets anders dan het franse menu kunt eten. Dat slaan we op voor future reference.

Misschien omdat we een rustigaan dag hebben, begint de luxe al โ€˜s ochtends. Onderweg komen ย we een bakkertje tegen waar we een koffie nemen, en ik geniet van een amandelcroissant. Maar dan is het toch stad uit.. en inderdaad.. stad uit betekent klimmen. Er staan vandaag drie klimmetjes op het programma, en de eerste valt zeker niet tegen.

ik ben altijd blij als we een stad uitlopen. Op de een of andere manier voelt lopen een stuk beter als het niet in de bebouwde kom is. Begrijp me niet verkeerd, af en toe een cafe of koffietentje kan ik zeer waarderen, maar ik loop toch liever tussen bossen en velden.

De route stelt wederom niet teleur. Er is een klein stukje waar we een snelweg over moeten, dat minder uitzicht heeft, maar over het algemeen vliegt de ochtend voorbij en zijn we binnen een mum van tijd in Pinsac. Daar tappen we water bij het plaatselijke kerkhof, en dan is het nog een paar minuten lopen naar de camping…

Ook op deze prijkt een bordje met gesloten, maar het moment dat mijn brein het uitzicht registreert weet ik dat we hier gaan blijven. Wat een prachtige plek! Rotsen, een meertje, en een prachtig grasveld. We besluiten het erop te wagen, en bouwen de tent op. Zonder buitenzeil, want het weer is prachtig! Terwijl we naar het water turen komen er twee (!) ijsvogels voorbij…absoluut te snel voor de foto, maar toch!

Later op de dag verschijnt de eigenaar, die zich min of meer bijna verontschuldigt omdat ze dicht zijn. Altijd prettig om niet weggejaagd te worden..na ons avondeten gaat de zon snel onder

maar de nacht onder de sterrenhemel is zeker geen straf.. ย Om met Frank Boeien te spreken, wat een โ€˜foto van een mooie dagโ€™

img_2324

2 thoughts on “Souillac – Pinsac

 1. ๐˜พ๐™–๐™ฃ’๐™ฉ ๐™ฎ๐™ค๐™ช ๐™ง๐™š๐™ข๐™š๐™ข๐™—๐™š๐™ง ๐™„ ๐™ฉ๐™ค๐™ค๐™  ๐™ฎ๐™ค๐™ช ๐™ฉ๐™๐™š๐™ง๐™š ๐™…๐™–๐™˜๐™ ?..
  .
  Another beautiful day, beautiful hike, beautiful camp spot and beautiful company.. and of cause yourself.. ๐Ÿ™‚
  But it was a lovely day, seems like it was forever ago doesn’t it?…
  .

  Liked by 1 person

 2. Haha… a snail and a turtle… sounds like a match made in heaven.. ๐Ÿ˜‰

  But both with the right idea… home is where the heart is..

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s