Bomenroute ‘s-Gravelandse Buitenplaatsen

16 februari 2019, 13 km

Mijn lijf schreeuwt al een tijdje om wandelactiviteiten, maar mijn brein is nog in een stevige winterslaap… dat is geen goeie match. Maar het weerbericht van vandaag beloofde een voorbode voor de lente, dus er konden wat passen worden gemaakt.

Ik wil dit jaar het trekvogelpad lopen, maar daar wilde ik nu geen start mee maken. Dus op zoek naar een wandeling in de buurt, waar de kans op drassige weilanden minimaal is. Het werd de bomenroute van de sGravenlandse Buitenplaatsen.

En inderdaad wellicht niet de beste timing (ik vind bomen tenminste veel mooier met blad).. maar ik had al vaker in dit gebied gewandeld, en het is er altijd supermooi, dus ik durfde de gok wel te nemen..

En inderdaad, opnieuw stellen de terreinen van natuurmonumenten niet teleur. Hun app is altijd superduidelijk, en geeft extra informatie over bepaalde stukjes in de route. De kans op verkeerd lopen is minimaal.

2427FC21-D3BE-4A22-82F6-202C0A715EB0Ik heb de route op het einde aangepast. Omdat ze je het liefst niet door druk verkeer laten lopen, moet je een deel van de route teruglopen. Daar houd ik niet zo van, dus ik heb na de laatste bomen teruggelopen via het dorp. Ietsje korter (13 km), maar dat kon mijn lijf wel waarderen… want het kan dan wel roepen om wandelactiviteit, maar opstaan en van de bank afkomen, blijft toch altijd lastig…

Dus nu, vanaf de bank, maar met spierpijn, mooie opening van het wandelseizoen allemaal!

 

6 thoughts on “Bomenroute ‘s-Gravelandse Buitenplaatsen

 1. Wow looks like a really wonderful hike Jack, the photo’s look amazing..
  Glad to see you are back on the trails.. Keep it up..
  .
  What’s your name, vagabond?
  Where have you been?
  What’s your aim, vagabond?
  What have you seen?
  Where do you come from?
  And what do you strive?
  Come, tell me about a vagabond’s life
  .

  Liked by 1 person

  1. Yup.. you did it again.. found another one I did not know… nice voice! I love the video!!
   Did you notice the ninja move-hurdle in my pics??😂😂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s